90 років роботи комбінату – це лише початок нашої історії успіху

1часть СКВИРА БАННЕР 90 л 02 1

90 років роботи комбінату – це лише початок нашої історії успіху

Довгий шлях починається з першого кроку. Так і історія чи не найвпізнаваніших в Україні комбінату та торговельної марки “Сквирянка” почалася з малого зерносховища.

У 1931 році в місті Сквира організовано пункт «Заготзерно» - це було державне зерносховище з двома дерев'яними складами на 500 тонн зерна.

Всі вантажні роботи проводилися вручну. Сушили зерно примітивною зерносушаркою на твердому паливі, зважували вручну, набирали в мішки, ставили на тарні ваги. Перевозили зерно гужовим транспортом – на конях. Перша вантажівка з'явилася лише у 1939 році. А працювало на зерносховищі всього 67 осіб.

Організація функціонувала і розвивалася навіть у важкі воєнні та повоєнні роки, розросталася у велике хлібоприймальне підприємство. Будувалися нові склади, потокові лінії, зерносушарки, проводилася механізація складського господарства, до 1986 року введені в дію під’їзні колії, обладнання для очистки і сушіння зерна, 4 автомобільні ваги. Протягом 1987-1991 року побудовано заготівельний елеватор, промисловий елеватор, цех переробки зерна гречки, цех виробництва гречаного борошна для дитячого харчування, який був оснащений обладнанням компанії «Buhler». За призначенням, підприємство було побудовано з метою забезпечення потреб всіх виробників дитячого харчування колишнього СРСР борошном гречаним та крупою гречаною за нарядами міністерства СРСР.

Минуло 90 років невпинного розвитку та прогресу. Сьогодні потужність виробництва по переробці зерна становить понад 4500 тонн на місяць, задіяно 330 працівників, займає підприємство 19,6 га площі. «Сквирянка» 2021 року - це передове сучасне виробництво, якість якого засвідчено міжнародними сертифікатами, налагоджено випуск безглютенової та органічної продукції, більше 50% реалізації, в загальному об’ємі виробництва, припадає на експорт в різні країни по всьому світу.

Незмінним за всі ці роки для комбінату є лише одне – основоположні цінності. Це повага та турбота про своїх споживачів та працівників. Адже будь-яке зерно смачнішим робить людська приязність та щирість.





 

ТОВ «Сквирський комбінат хлібопродуктів»:

вул. Київська, 25, місто Сквира

Київська область, 09000, Україна

тел./факс: (0-4568) 5-24-66

 

Закупівельні ціни

Шукайте нас на: